Peru: exoten rijp voor exportgroei

Peru – De Peruaanse exotenexport lijkt vastbesloten om 15 tot 20% te groeien ondanks de Europese economische recessie, zo valt te lezen op Agraria.pe. Volgens de exporteurs bieden vruchten als de lúcuma, cherimoya, granaatappel en passievrucht mogelijkheden tot marktgroei. 

Eduardo Talavera, voorzitter bij Kölla Hamburg, stelt dat de verkoop van verse producten in Europa groeit en dat de Duitse supermarkten afgelopen jaar een groei tussen de 7% en14% hebben gezien. Talavera: 'Het is tijd dat we gebruik maken van de sterke positie op de bestaande markten en dat we nieuwe marktsegmenten met nieuwe vruchten aanboren.'

Onderzoeksresultaten van zijn bedrijf tonen aan dat de vraag naar mango's, lúcuma, cherimoya, granaatappels en passievruchten zal gaan stijgen. Ook zijn er steeds meer welvarende gepensioneerden die op zoek zijn naar innovatieve producten van hoge kwaliteit zoals geschilde asperges en granaatappels.

Kölla Hamburg is een internationale Duitse fruitimporteur die zijn producten haalt uit Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Peru, Zuid-Afrika en Uruguay.

Bron: www.freshfruitportal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.