Biomassa-energiecentrale bij Peka Kroef

Uden gaat samen met de gemeenten Bernheze, Oss, Veghel, Uden en Sint-Oedenrode met ingang van 7 mei 2012 het groenafval uit het openbaar gebied en van huishoudens duurzaam verwerken. Dit groenafval gaat dan naar een biomassa-energiecentrale en levert zo duurzame energie op. Deze manier van verwerken is voor de gemeenten niet duurder dan de huidige verwerking. Voor de inwoners verandert er niets aan de manier van inzameling door de verschillende gemeenten. Voor de gezamenlijke verwerking van groenafval in een regionale biomassa-energiecentrale is een contract gesloten met Attero. De officiële ondertekening vindt binnenkort plaats in de gemeente Oss.

Plannen voor nieuwe centrale bij Peka Kroef

Attero wil graag bij Peka Kroef een nieuwe regionale biomassacentrale bouwen. Peka Kroef kan de warmte die de centrale produceert, afnemen voor haar productieproces. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de warmte van de centrale en een maximale bijdrage geleverd aan de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen. Attero is hierover in overleg met Peka Kroef, de provincie en de gemeente Uden. Eerst zal de wet- en regelgeving getoetst moeten worden om vast te stellen of vestiging op de gewenste plaats mogelijk is. Dat zal nog geruime tijd in beslag nemen. Attero gaat binnenkort in gesprek met de Dorpsraad van Odiliapeel om hun plannen nader toe te lichten. Uiteraard worden ook de inwoners van Odiliapeel steeds actueel geïnformeerd over de ontwikkelingen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.