"Gaan voor de grootste bio-daktuin"

Biologische groenteteelt op Berlijns industrieterrein

"We willen de grootste bio-daktuin op een dak creëren", zegt één van de initiatiefnemers Nicholas Leschke. Hij wil samen met twee andere jonge Berlijners in het midden van het Berlijnse industrieterrein Südkreuz biologische sla, tomaten en kruiden gaan telen.

Het lijkt een gek project, drie jonge Berlijners die binnenkort biologische groenten gaan telen op het industriegebied Südkreuz. Om de bioteelt mogelijk te maken, zullen de groenten onder een beschermend glazen dak geteeld worden. In totaal is 7000 vierkante meter dakoppervlakte beschikbaar voor de biologische landbouw, zo groot als een voetbalveld.

De 33-jarige Nicholas en zijn collega's maken deel uit van een groeiende beweging die gaat voor stadslandbouw. Als alles goed gaat, zal de daktuin de grootste ter wereld worden op een steenworp afstand van een zesbaanssnelweg.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.