Slechte adem? Eet dagelijks drie tomaten

Heb jij vaak last van een slechte adem? Eet dan eens dagelijks twee tot drie tomaten. Volgens dr. Nigel Carter van de the British Dental Health Foundation bevatten tomaten stoffen die de geur elimineren.


Ben je niet dol op tomaten, dan heeft Carter gelukkig wat alternatieven. Ook meer drinken kan helpen. Een droge mond kan er namelijk voor zorgen dat bacteriën zich in je mond opstapelen. Dit kan het gevolg zijn van het slikken van antidepressiva, bestralingen of hormonale veranderingen na de menopauze.

Verder is het belangrijk om goed te poetsen en regelmatig te flossen. Kauwen op suikervrije kauwgom stimuleert de productie van speeksel. Nog een andere oplossing is het eten van wortels. De vezels van wortels fungeren namelijk als een tandenborstel.

Oorzaak slechte adem

‘Veel mensen hebben af en toe een slechte adem. Maar bij een kwart gaat het om een hardnekkig probleem, met mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid.

Een slechte adem wordt veroorzaakt door vluchtige zwavelverbindingen, geproduceerd door bacteriën die gedijen in een omgeving waar weinig zuurstof is. Denk bijvoorbeeld aan de achterkant van de tong. Bij maximaal 90 procent van de gevallen is een tandvleesontsteking de oorzaak van de slechte geur.

Zorgen maken

Halitose (slechte adem) kan een teken zijn van een keel-, neus-, of longinfectie. Ook bronchitis of diabetes kunnen een teken zijn.

Bron: Healty News

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.