Bionische tong om smaak tomaat te proeven

Onderzoekers in Kopenhagen hebben een volledig geautomatiseerde "tong" ontwikkeld die de smaak van tomaten kan proeven. Vezels, suikers en zuren bepalen de smaak en het mondgevoel en die laten een bepaalde vingerafdruk achter in de NMR-scanner. Deze scanner kan waterstofbindingen in moleculen in kaart brengen. De waterstofbindingen hebben allen een unieke trillingsfrequentie waarmee de scanner in beeld kan brengen wat er er in een tomaat zit in welke verhoudingen en daarmee hoe de tomaat zal smaken. Vooral voor verwerkers van grote aantallen tomaten is dit apparaat een uitkomst omdat de samenstelling van hun product in real time kan worden bijgestuurd.

Bron: Tomatoworld

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven