Onderzoekers in Kopenhagen hebben een volledig geautomatiseerde "tong" ontwikkeld die de smaak van tomaten kan proeven. Vezels, suikers en zuren bepalen de smaak en het mondgevoel en die laten een bepaalde vingerafdruk achter in de NMR-scanner. Deze scanner kan waterstofbindingen in moleculen in kaart brengen. De waterstofbindingen hebben allen een unieke trillingsfrequentie waarmee de scanner in beeld kan brengen wat er er in een tomaat zit in welke verhoudingen en daarmee hoe de tomaat zal smaken. Vooral voor verwerkers van grote aantallen tomaten is dit apparaat een uitkomst omdat de samenstelling van hun product in real time kan worden bijgestuurd.
Bron: Tomatoworld



Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Van Oers United opereert voortaan onder een nieuw label: Primeale United
- Frank van Kleef treedt terug uit directie Royal Pride Group
- Fotoreportage Finse supermarkten
- "Belgische veilingen onverminderd populair bij Hollandse kopers"
- Supply manager verruilt vaste baan in het fruit voor ziekenhuisschip Global Mercy