Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bionische tong om smaak tomaat te proeven

Onderzoekers in Kopenhagen hebben een volledig geautomatiseerde "tong" ontwikkeld die de smaak van tomaten kan proeven. Vezels, suikers en zuren bepalen de smaak en het mondgevoel en die laten een bepaalde vingerafdruk achter in de NMR-scanner. Deze scanner kan waterstofbindingen in moleculen in kaart brengen. De waterstofbindingen hebben allen een unieke trillingsfrequentie waarmee de scanner in beeld kan brengen wat er er in een tomaat zit in welke verhoudingen en daarmee hoe de tomaat zal smaken. Vooral voor verwerkers van grote aantallen tomaten is dit apparaat een uitkomst omdat de samenstelling van hun product in real time kan worden bijgestuurd.

Bron: Tomatoworld
Publicatiedatum: