Colombiaanse telers woest om Nederlandse uien

Colombiaanse uienboeren zijn woedend vanwege de import van uien uit het buitenland. Nederland is een van de belangrijkste herkomstlanden van uien in Colombia, zo meldden media in het Zuid-Amerikaanse land. De telers willen dat de import wordt gestaakt.

Ongeveer 1000 telers in een landbouwregio ten noorden van de hoofdstad Bogotá hebben wegblokkades opgeworpen. Colombia wordt volgens de telers overspoeld door goedkope uien uit Nederland en uit het zuidelijke buurland Peru. Daarom zijn de prijzen gedaald. In de havenstad Barranquilla zijn 70 containers met uien uit Nederland aangekomen, zo meldde de krant El Tiempo.

De Colombiaanse regering is niet bereid de import te staken. De minister van Landbouw is wel bereid donderdag met de telers om tafel te gaan zitten om naar hun eisen te luisteren. Ook wil hij onderzoeken of de geïmporteerde uien op legale wijze Colombia zijn binnengekomen.

Bron: Telegraaf

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.