Congres VS: Pizza is een groente

President Barack Obama van de Verenigde Staten (VS) heeft een plan gelanceerd om kinderen gezonder te laten eten in schoolkantines. Het Amerikaanse Congres lijkt echter een stokje te gaan steken voor zijn plannen, door bijvoorbeeld de tomatensaus op een pizza als groente te bestempelen.Republikeinen in het Congres stellen dat hun voorstel 'overdreven regulering tegengaat en scholen een grotere flexibiliteit geeft om de voedingswaarde van maaltijden te waarborgen'. Enkele conservatieven vinden dat de regering kinderen niet zou moeten vertellen wat ze moeten eten. Bovendien hadden scholen geklaagd dat de nieuwe voedingsrichtlijnen de maaltijden onbetaalbaar zouden maken.

Het voorstel voor een gezondere lunch op scholen was al in 2009 gedaan op basis van een advies van het Amerikaanse gezondheidsinstituut. De maatregelen moesten obesitas onder kinderen tegengaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.