NFO en TVC met elkaar in gesprek over verregaande samenwerking

NFO (Nederlandse Fruitteelt Organisatie) en TVC (Telers Vereniging Conference) zijn na de pluk met elkaar in gesprek gegaan om te onderzoeken of er in de basis verregaande samenwerking mogelijk is en wat die samenwerking voor de telers kan opleveren.

Naar aanleiding van deze gesprekken is het idee ontstaan te onderzoeken of de TVC onder de vlag van NFO verder vorm en inhoud kan geven aan de productgroep Peer. Door het bundelen van bestuurlijke kracht, het bij elkaar brengen van ideeën en het besparen op bestuurs- en apparaatskosten moet het mogelijk zijn om meer voor de telers te bereiken dan als ieder afzonderlijk van elkaar verder gaat. Dit is onderzocht in een aantal gesprekken die zijn gevoerd onder leiding van Eric van der Louw van Nehem Consultants. Namens de NFO namen Johan van Haarlem en Siep Koning aan de gesprekken deel en vanuit de TVC Gerben van Woudenberg en Arold van Zee. In deze gesprekken is de conclusie getrokken dat er geen inhoudelijke verschillen zijn in wat men voor de telers wil bereiken en dat een samenvoeging goed is voor de sector en de perentelers in het bijzonder.

Inmiddels hebben bestuurders van NFO en TVC gezamenlijk een concept voorstel uitgewerkt hoe de samenvoeging er in de praktijk uit kan gaan zien.

Dit concept voorstel wordt nu als eerste voorgelegd aan:
  • Het hoofdbestuur van NFO (half november) en het bestuur van TVC
  • De leden van de TVC (op speciale ledenvergadering van 14 december 2011 te Geldermalsen)
  • De leden van NFO (kringen en afdelingen van de NFO, begin december)
Op basis van de reacties die op het conceptvoorstel komen, wordt er een definitief voorstel gemaakt dat als eerste wordt voorgelegd aan de Algemene Leden Vergadering van de TVC. Deze ALV is men voornemens op 18 januari 2012 te laten plaatsvinden. Tot slot zal het voorstel alsmede de mogelijke consequenties voor de statuten van de NFO voorgelegd worden aan de Algemene Leden Vergadering van de NFO die NFO voornemens is te laten plaatsvinden tijdens de Floriade in mei 2012.

Dit proces wordt verder begeleid door Eric van der Louw van Nehem Consultants. Voor meer informatie is hij bereikbaar via evdl@nehem.nl of via zijn secretariaat wat te bereiken is tijdens kantoortijden via 0418 683 610.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.