Egyptische mandarijnen voor het eerst bij Jaguar

"Goede vraag naar Spaans citrus"

Tholen - Ondanks dat het overzeese citrusseizoen nog niet helemaal is afgerond bij Jaguar, the fresh company, is de Spaanse import in volle gang. De importeur krijgt weer dagelijks volop mandarijnen en sinaasappelen binnen. Eddy Jager vertelt dat de markt tot de eerste week van november prima was met mooie prijzen. "Daarna zorgde een grote aanvoer voor druk op de prijzen." De vraag naar het citrus is volgens hem goed. "Vooral de grote sinaasappelen, waarvan wij er momenteel ruim voldoende beschikbaar hebben, zijn erg populair in het Oostblok."


Het is lang warm gebleven in Spanje waardoor het wat minder op kleur was. De temperatuur is volgens hem in bepaalde delen overdag nog aan de hoge kant maar de nachten zijn kouder wat de kleur ten goede komt."De verwachting is dat er binnenkort minder grote maten beschikbaar komen met name uit de Sevilla regio, waar wij gedurende de eerste weken van het seizoen grote volumes hebben geladen. Het aantal grote maten zal procentueel minder groot worden."Marokko en Egypte

Volgende week verwacht Jaguar de eerste mandarijnen uit Berkane binnen te krijgen. "Dit is de streek voor de Nederlandse markt", aldus Christian de Haas. Hij vertelt dat de volumes van de Clementines gelijk zijn aan vorig jaar, maar dat er minder Nour-clementines zijn. Voor de Marokkaanse sinaasappelen, die nog even op zich laten wachten, worden geen bijzonderheden verwacht.

Dit seizoen zal Jaguar voor het eerst mandarijnen uit Egypte ontvangen. De importeur zal vanaf eind november beginnen met de eerste oogst in Nour en vanaf half december met Mineola. Volgens Christian is de citrussector in Egypte sterk in ontwikkeling. "Zeker op het gebied van de mandarijnen zien we een groei van het areaal." Hij verwacht dat de aanvoer vanuit Egypte de komende jaren sterk zal toenamen.Voor meer informatie:
Eddy Jager / Christian de Haas
Jaguar, the fresh company
Handelsweg 180
2988 DC Ridderkerk
Tel: (0180) 75 05 00
Fax: (0180) 75 05 10
www.jaguarfreshcompany.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.