Piet van Liere:

"Uienmarkt kan alleen veranderen bij extreme vraag"

Tholen - Met de uienmarkt is het de afgelopen weken slecht gesteld. De uiennotering in Middenmeer zakte deze week naar 0 tot 1 euro per 100 kilo bij een flauwe stemming. "Het is een dramatisch laag prijsniveau en dat kan alleen veranderen in geval van extreme vraag, bijvoorbeeld door weersomstandigheden", zegt Piet van Liere van uiensorteer- en pakstation Gebr. van Liere uit Dronten.



Momenteel vindt de meeste export plaats naar Afrika en het Verre Oosten. "Die verloopt vrij stabiel. Straks in het nieuwe jaar zal er met de export naar het Oostblok, Rusland en andere Europese landen meer vraag kunnen komen, maar in heel Europa is de uienvoorraad groot", vervolgt Piet. "Wel valt de kwaliteit mee, want die is een stuk beter dan vorig jaar."

Volgens Piet is er maar weinig handel momenteel. "De boeren beseffen heel goed dat er een heel groot volume uien in Nederland is. Maar uien blijven uien en je weet het daarom nooit. Rond Kerst kunnen we pas goed bepalen hoe het met de kwaliteit gesteld is en ook het weer hebben we niet zelf in de hand. Daardoor blijven er altijd mogelijkheden."

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.