Overeenkomst samenwerking getekend op Transport Venray.

Thermo King Transportkoeling helpt bij Code 95

De invulling van de richtlijn Code 95 is voor veel transportbedrijven iets ‘waar ze later wel eens naar kijken’. Thermo King helpt hen, in samenwerking met Advance Training en Coaching, op weg. Samen bieden zij Route 95: een trainingsaanbod dat onder andere specifiek is gericht op geconditioneerd transport.


Alain van Schaik van Thermo King Transportkoeling (links) en Roberto Palland van Advance (rechts).
 

Overeenkomst getekend op Transport Venray

Op de eerste beursdag van Transport Venray had Thermo King Transportkoeling meteen een primeur. Met een glimlach en een handtekening bevestigden Alain van Schaik van Thermo King Transportkoeling en Roberto Palland van Advance hun samenwerking. Via Route 95 bieden zij een uniek cursusprogramma dat inspeelt op de verplichte nascholing voor chauffeurs. Hierbij staan Thermo King Transportkoeling en Advance gezamenlijk stil bij het belang van geconditioneerd transport.
“Groot voordeel van de trainingen van Route 95 is dat deze uren officieel mogen worden geschreven voor Code 95”, aldus Alain van Schaik. “Punten die aan bod komen zijn onder meer de invloed van de beladingsgraad, de indeling van de lading, het correct instellen van de koelunits en de invloed van externe factoren.”
Naast geconditioneerd transport behoren ook onderwerpen als rijvaardigheid, brandstofbesparing en gezondheid tot de nascholingsmogelijkheden van Route 95. Roberto Palland vult aan: “Met deze trainingen profiteert zowel de chauffeur als zijn werkgever.”
 

Wat is Code 95?

Met de komst van Code 95 is het papieren chauffeursdiploma komen te vervallen. Dit wordt vervangen door Code 95 op het rijbewijs. Deze code is vijf jaar geldig. Doelstelling hiervan is om op Europees niveau de kwaliteit van de chauffeur in het goederenvervoer te verbeteren.
 

De gevolgen van Code 95

De richtlijn stelt dat de beroepschauffeur elke vijf jaar minimaal 35 uur aan gecertificeerde nascholingscursussen moet volgen. De cursusduur is wettelijk minimaal 7 uur per cursus. Van de 35 uur dient de chauffeur minimaal één praktijkcursus te volgen waarin hij/zij 2,5 uur zelf rijdt.
 

Waarom Route 95?

De eisen aan geconditioneerd transport worden steeds strenger. Voedselveiligheid speelt hierbij een belangrijke rol. Thermo King Transportkoeling maakt zich sterk voor een goede en maatschappelijk verantwoorde nascholing voor chauffeurs. Door de samenwerking met Advance worden chauffeurs op een goede manier opgeleid, specifiek ook op het gebied van geconditioneerd transport.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.