"Dirk van Nieuwkerk: "Volgende week eerste Intense-tomaten"

Minder tomaten verwacht uit Spanje en Canarische Eilanden

Tholen - De tomatenmarkt zit momenteel in een overgangsperiode. Het Hollandse seizoen zit er zo goed als op en het Canarische en Spaanse seizoen is weer aangevangen. De prijzen van Canarische tomaten ligt rond de 4,50 tot 5,50 euro per doos. Volgens Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve is de vraag naar tomaten spectaculair, maar zijn de prijzen in elk geval weer een stuk beter dan het dramatisch verlopen Holland-seizoen.
Dirk verwacht vanaf de Canarische tomaten zeker niet meer, maar waarschijnlijk zelfs minder tomaten dan vorig jaar. Hij noemt de kwaliteit van de Canarische tomaten erg goed. "Ook is Spanje zijn er minder tomaten aangeplant. Sommige tuinders zijn overgeschakeld op de paprikateelt en anderen mochten geen tomaten meer aanplanten van de bank."


De Intense-tomaat

Anaco is dit jaar in Spanje gestart met de teelt van Intense-tomaten van Nunhems en de eerste aanvoer wordt begin volgende week verwacht. De 'Intense' is een volle pruimtomaat met een hogere dichtheid, die het een handige tomaat maakt om in plakken te snijden, zonder daarbij vorm of vruchtsap te verliezen, wat hem ideaal maakt voor verse salades, pizza's, sandwiches.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.