PT stuurt aangifte groenten en fruit 2010 uit

Vandaag stuurt het PT de heffingsaangifte groenten en fruit 2010 uit. Dit aangifteverzoek gaat naar handelaren en fabrikanten in groenten en fruit en telers van uitgangsmateriaal, champignons en overige paddenstoelen. De heffing voor deze ondernemingen heeft de omzet als grondslag. Voor andere teelten geldt het areaal als grondslag. Bij een areaalheffing is het doen van aangifte niet noodzakelijk.

Dit aangifteverzoek komt kort na de nota groenten en fruit die het PT begin oktober naar alle ondernemers in de groenten en fruitsector verzond. Dit is het gevolg van een vertraging in Brussel van het goedkeuringstraject van de verordeningen die aan de heffingen groenten en fruit ten grondslag liggen.

Door de vertraging is het PT genoodzaakt het opleggen van de heffingen 2009 en 2010 in relatief korte tijd te innen. De verzending van de nota, die wordt gebaseerd op de aangifte die ondernemers nu moeten doen, is uitgesteld tot eind februari 2012. Vorig jaar informeerde het PT de ondernemingen over de vertraagde procedure met daarbij het advies om geld te reserveren voor de uitgestelde heffingsaanslag.

Voor meer informatie neemt u contact op met Geert Pinxterhuis, tel. 079 3470651 of e-mail g.pinxterhuis@tuinbouw.nl of u bezoekt onze website op www.tuinbouw.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.