Meer dan genoeg groenten voor Venus Williams

Verenigde Staten – Venus Williams heeft haar dieet veranderd naar aanleiding van de auto-immuunziekte die er dit jaar voor zorgde dat ze niet kon meespelen in de US Open. Williams hoopt dat deze nieuwe benadering er voor zorgt dat ze binnen de kortste keren weer aan de top van het vrouwentennis staat. 

'Ik heb mijn dieet helemaal veranderd en eet nu heel veel groenten,' vertelt de 31-jarige voormalige nummer 1 van de wereld op een sportconferentie in Qatar. 'Ik heb mijn hele manier van denken moeten omgooien, want ik was altijd het type dat eerst voor het vlees en dan voor de groenten ging.'

De verandering in haar leefwijze werd veroorzaakt toen ze zich moest terugtrekken uit de U.S. Open in september vanwege het Sjogren's Syndroom, een chronische ziekte waarbij de witte bloedcellen vocht-producerende klieren aanvallen waardoor organen en processen in het lichaam niet meer goed werken.

De zevenmalige winnares van de grand slam had dankzij de ziekte last van vermoeidheid en zwellingen waardoor ze dit jaar afzakte tot de 103e positie in de ranglijsten omdat ze niet veel heeft kunnen spelen.

'Het is mijn doel om komend jaar gewoon weer het volle schema te kunnen spelen. Dat zal hard werken worden, maar dat is niet nieuw voor mij,' zo sprak ze. 'Ik hou van dit spel. Het racket hoort thuis in mijn hand en ik wil binnen twaalf maanden weer gewoon aan de top staan bij het enkel- en het samenspel.'

De laatste grand slam overwinning van Williams was haar Wimbledon kroon in 2008. Sinds dat moment heeft haar jongere zusje Serena nog vijf grand slam titels gewonnen waarmee zij haar totaal op 13 brengt. Toch heeft ook zij met haar eigen gezondheidsproblemen te maken gehad nadat ze eerder dit jaar last kreeg van een longembolie. 

'Haar prestaties zijn de afgelopen jaren geweldig geweest en zelfs met gezondheidsproblemen blijft ze geweldig spelen. Ik denk dat ze momenteel een van de beste spelers in de wereld is,' zo vertelt Venus trots over haar zus die momenteel de nummer twaalf van de wereld is. Venus, de vijfmalige winnares van Wimbledon zei dat ze momenteel geen tijd heeft voor andere dingen dan haar tennis en haar zakenbelangen, die bestaan uit een modemerk en een design interieurbedrijf. 
 
'Het is zo lekker om gewoon single te zijn – er komt heus wel een moment dat ik volwassen word, maar tot nu toe is het nog niet zo ver,' zo vertelde ze. 'Ik ben ook verrast door mijn onvermogen om te settelen en me toe te wijden aan iets anders dan tennis of werk.' Daar voegt ze aan toe dat ze nooit een mede-tennisser zou daten. 'Dat zijn mijn collega's, we geven een handje en daar blijft het bij.'

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.