perenafzet verhoudingsgewijs minder dit seizoen

Appelvoorraad gelijk aan 2009

Tholen - De appelvoorraad in Nederland was op 1 november van dit jaar net zo groot als in 2009. Dit blijkt uit de eerste voorraadraming van dit seizoen, die het Productschap Tuinbouw bekend maakt. De handelsproductie is dit seizoen 18 miljoen kg groter dan in 2009. Dit betekent dat er tot nu toe in verhouding veel appelen zijn afgezet. Vorig jaar lag zowel de voorraad als de handelsproductie veel lager dan dit jaar.Bij de peren geldt dat vooral bij de Conférence in verhouding minder is afgezet dat in de twee jaar hiervoor. De verschillen zijn echter niet groot. De voorraad Conférence was op 1 november ruim 20% groter dan vorig jaar en bijna 10% groter dan in 2009.
De handelsproductie is dit jaar bijna 20% groter dan vorig jaar en bijna 5% groter dan in 2009.

Handelaren laten weten dat de rustige markt voor de Conférence peren onder andere komt door de grote productie in Oost-Europa. De afzet naar Rusland verloopt voor de Hollanders daardoor lastig. De Russen kiezen voor de Poolse oogst vanwege de lage prijzen, het land ligt dichterbij en de invoertaks is goedkoper.

Bij Doyenné du Comice is de voorraad hetzelfde als in 2009 en 3 miljoen kg groter dan vorig jaar en ook de handelsproductie verschilt slechts enkele miljoenen met de afgelopen twee jaar. Bij de overige peren is zowel de voorraad als de handelsproductie nagenoeg gelijk.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.