Meer dan 100 jaar kennis, techniek en innovatie verenigd

Christiaens introduceert nieuwe machines

Er was eens…. Een vooruitstrevende man in 1962:

Lang geleden, tijdens het aspergeseizoen van 1962, is door Wiel Christiaens de allereerste aspergesorteermachine ter wereld gebouwd. Deze machine wast en snijdt de asperge af, waarna deze handmatig gesorteerd kan worden. Destijds was deze machine wereldwijd bekend onder de naam “Witte Goud”. De machine wordt nu, in een modernere vorm, nog steeds door Christiaens gebouwd. In de basis is de machine al die jaren hetzelfde gebleven.Er was eens.... Een preimachine in 1982:

In 1982, dus al bijna 30 jaar geleden ontwikkelde Christiaens de eerste preimachines. Verschillende types van deze machines hebben vele preitelers over de gehele wereld geholpen bij de verwerking van de prei en de besparing op arbeidskosten. In de tussentijd is het pakket voor de prei uitgebreid van het unieke systeem voor het planten van de prei tot en met het verpakken. Door de flexibiliteit van Christiaens is het mogelijk machines te bouwen voor de teler met een kleiner areaal tot en met de industriële verwerkers. Vooral het logistieke maatwerk wordt hierin steeds belangrijker om voor de klant maximale efficiëntie te bereiken. Al 30 jaar hebben deze machines bewezen degelijk en onderhoudsvriendelijk te zijn en over een heel lange levensduur te beschikken.

Er was eens… 50 jaar Innovatie en betrokkenheid:

In de afgelopen 50 jaar heeft Christiaens diverse typen machines gebouwd voor handmatig, half automatisch en vol automatisch sorteren van asperges. Samen met de oogstmachine Chrisje, de bindmachine en de schilmachines, kan Christiaens een totaaloplossing leveren voor elke bedrijfsgrootte.

Er was eens… Meer dan 100 jaar Kennis, techniek en ervaring die verenigd worden:

Ter ere van het 50e aspergeseizoen komt Christiaens met de NWGlijn. Hierbij staat NWG voor Nieuwe Witte Goud. Gebaseerd op de naam van 50 jaar geleden dus. De NWGlijn is ontworpen door de kennis en ervaring van het huidige en vroegere Christiaens team: Theo Aarts, die 25 jaar geleden bij Christiaens is begonnen en toen de eerste aspergemachines in Autocad gezet heeft, Marco Vissers die al 13 jaar bij Christiaens werkt en in die tijd al vele machines ontwikkeld en geïnstalleerd heeft, Jos Christiaens, 2e generatie Christiaens die al samen met vader Wiel aspergemachines bouwde en Jos Beeren, die al vanaf 1995 bij Christiaens betrokken is.

Samen meer dan 100 jaar ervaring, techniek en innovativiteit opgedaan in de afgelopen 50 jaar die verenigd zijn in deze nieuwe, zeer flexibele sorteerlijn. Tijdens diverse brainstormsessies hebben ze al het beste van deze jaren verzameld om de klant de beste totaaloplossing te kunnen bieden. Belangrijkste uitgangspunt hierbij was maximale flexibiliteit voor de klanten, met behoud van de degelijkheid en onderhoudsvriendelijkheid waarmee Christiaens al die jaren bekend staat. Het is mogelijk de lijn te bouwen van klein tot groot en met alles erop en eraan. Zo is het mogelijk om met een enkele camera te werken, maar ook met het unieke, gepatenteerde en zeer nauwkeurige 4 camera systeem. Uitgangen kunnen in 2 verschillende breedtes geleverd worden en ook pakketjes maken met weegsystemen behoort tot de mogelijkheden. Verder is het logistieke gedeelte steeds belangrijker om maximale efficiëntie voor de klant te bereiken. Ook hiermee is rekening gehouden.


Er was eens… Een noviteit:

Het allernieuwste bij deze lijn is de mogelijkheid om een schilmachine in de sorteerlijn te integreren. Dit is wereldwijd nog nooit toegepast, net als de eerste aspergemachine van het witte goud 50 jaar geleden. Voordeel hierbij is enerzijds dat er gekozen kan worden om een bepaalde soort naar de schilmachine te sturen. Hierdoor kan van een 2e klasse sortering toch 1e klasse gemaakt worden met toegevoegde waarde. Ander belangrijk voordeel is een aanzienlijke besparing op de arbeidskosten. Na het sorteren is het niet nodig de asperge eerst in een kistje te leggen, naar de schilmachine te brengen en hier handmatig in te voeren. Dit wordt automatisch door de machine gedaan. Afhankelijk van het product kan door de besturing van de NWGlijn de capaciteit van de schilmachine maximaal benut worden. Ook is het met de flexibele NWGlijn mogelijk meerdere schilmachines te integreren waardoor de capaciteit van het schillen aanzienlijk verhoogd wordt.

Er was eens… Een introductie:

Tijdens de Aspergebeurs in Karlsruhe 23 en 24 November 2011 zal de Nieuwe Witte Goud Lijn voor het eerst getoond worden in Duitsland. Op de Tuinbouwrelatiedagen, 22 t/m 24 november 2011 in Venray, zal de nieuwe compacte preisnijder getoond worden.

Er was eens… Een uitnodiging:

Tijdens de Aspergebeurs in Karlsruhe willen we vieren dat we aan ons 50e aspergeseizoen gaan beginnen. Dit doen we beide dagen het laatste uur van de beurs. Op woensdag is dit vanaf 17.00 uur, op donderdag vanaf 16.00. Graag nodigen we iedereen uit samen met ons het glas te heffen op ons 50e seizoen!

Er was eens… Een wens voor de toekomst:

Christiaens levert al 50 jaar wereldwijd flexibele, innovatieve en betrouwbare totaaloplossingen in de asperge en prei voor elke bedrijfsgrootte met als resultaat maximale efficiëntie voor de klant, zodat de asperge ook voor de aspergetelers weer de naam het Witte Goud mag hebben!!!

Door de terugkomst van het (nieuwe) witte goud, werd het toekomstperspectief weer beter en leefden Christiaens en de aspergetelers nog lang en gelukkig….

Er was eens… meer informatie:

Vroeger werden sprookjes alleen verteld of in boeken geschreven. Tegenwoordig worden sprookjes verfilmd en op youtube gezet, waar bekeken kan worden of ze bestaan. Alle nieuwste ontwikkelingen zijn dan ook te volgen op het Christiaensagro Youtube channel en op de site van Christiaens zelf.

Mail: info@christiaensagro.com
Site: www.christiaensagro.com
Tel: +31-(0)475594869

Wij hopen U te mogen begroeten op onze stand (2/N-15) in Karlsruhe om onze nieuwe producten te bekijken en samen met ons het begin van ons 50e aspergeseizoen te vieren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.