Groentencamouflage in eten

Een onderzoek heeft aangetoond dat de calorie-inname verlaagd kan worden door gepureerde groenten toe te voegen zonder de smaak verder aan te tasten. De studie werd gedaan met 20 mannen en 21 vrouwen die drie weken lang, eens per week op het lab aten. De groep kreeg zo veel eten als ze wilden, inclusief dingen als aardbeienyoghurt, bolletjes en groenten zoals broccoli en bonen. Tussendoortjes zoals wortelen en vijgrepen werden meegegeven naar huis. De maaltijden waren voornamelijk gestandaardiseerd. Ontbijt, inclusief wortelbrood, macaroni met kaas als middageten en een kiprijst schotel als avondeten. De individuele porties werden bijgehouden door de onderzoekers.
 
De onderzoeksgroep wist echter niet dat de chef gepureerde bloemkool, wortel, pompoen enz aan het eten toevoegde. Daardoor bestond de maaltijd qua gewicht voor 15 tot 25 procent uit groenten. De smaak van het eten bleef echter onveranderd.
Een deel van de groep kreeg eten zonder de puree, de rest kreeg met. Beide groepen aten ongeveer even veel. Toch kregen de deelnemers, waar de puree aan het eten was toegevoegd, per dag tot wel 320 calorie├źn minder binnen. Die hoeveelheid zou iemand een halve kilo kunnen laten afvallen in 10 dagen. Maar twee van de deelnemers merkten iets van de toegevoegde groenten. Onderzoekers concludeerden dat de toevoeging niet alleen de calorie-inname zou kunnen verlagen, maar de groente-inname ook zou kunnen verhogen.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.