Particuliere investeerders nodig in appelproductie India

Tholen - Minister-president Prem Kumar Dhumal van de deelstaat Himachal Pradesh in India heeft investeerders uit de particuliere sector uitgenodigd om in de appelproductie te investeren. De fruitteelt in de staat is een belangrijke steunpilaar van de economie en we willen de rendementen in de sector graag met hulp van investeringen in boomkwekerijen en opslagfaciliteiten verbeteren.

Dhumal zei dat de opbrengst per hectare van de appelteelt in de staat varieerde van vijf tot zeven ton. In de Europese landen oogsten ze wel 50 tot 60 ton per hectare.
"De staat is bezig met een herinplantsubsidie van ruim 1,25 miljoen euro om de verouderde opstanden te vervangen door productieve rassen, zei hij. Directeur Dev Bhumi van Sanjay Aggarwal zei dat zijn bedrijf van plan is om 1,5 miljoen te investeren in boomkwekerijen en koelhuizen.
 
Himachal Pradesh is een van de grootste appelproducerende regio's van India, waar meer dan 200. 000 gezinnen actief zijn in de fruitteelt. Als gevolg van ongunstige weersomstandigheden was de oogst met 1,4 miljoen dozen van 20 kg dit jaar 68% lager dan vorig jaar met 4,4 miljoen dozen.

Naast appels zijn ook kersen, peren, perziken, abrikozen, kiwi’s, aardbeien, olijven, amandelen en pruimen belangrijke commerciële teelten in de staat, waarvan door de ongunstige weersomstandigheden de opbrengsten ook gedaald zijn.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.