in de zomer watermeloenen en sperziebonen populair

Turken prefereren spinazie en sinaasappelen in winter

In Turkije is een onderzoek gehouden onder de inwoners van Istanbul naar de favoriete groenten en fruit in de winkel. Bij de Turken blijken de sinaasappelen het meest geliefde fruit in de winkel, de spinazie wint het bij de groenten. Aan het onderzoek werkten 8.013 inwoners uit alle districten van de stad mee. De spinazie was van alle wintergroenten verreweg het meest populair (44,2%). Deze groente wordt gevolgd door prei (10,6%), witte kool (10,3%), bloemkool (5,6%) en aardappelen (3,4%). Favoriete zomergroenten van de inwoners van Istanbul zijn sperziebonen (34,5%), tomaten (18,3%), aubergines (16,6%), paprika's (5,8%) en komkommers (3,4%).

De sinaasappelen zijn voor 35% van de respondenten het meest geliefde winterfruit, gevolgd door appelen (26,7%), mandarijnen (17,2%), granaatappelen (3,8%) en bananen (2,9%). In de zomer zien de inwoners van Istanbul liever watermeloenen (29,4%), kersen (16%), druiven (14,7%), aardbeien (8,2%0 en pruimen (5%) op hun bord.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.