ZON opnieuw op zoek naar nieuwe directeur

Jan Janssen vertrekt bij ZON Holding

"Met pijn in het hart", zoals hij het zelf uitdrukt, heeft Jan Janssen, directeur Vastgoed en interim Algemeen Directeur, besloten met ingang van 1 februari 2012 te vertrekken bij ZON Holding. Jan Janssen heeft er om zuiver persoonlijke redenen voor gekozen in te gaan op een onverwacht verzoek van een goede vriend, om algemeen directeur van diens bedrijf te worden. Hans List, Commercieel Directeur bij ZON, zal de functie van interim Algemeen Directeur invullen totdat de inmiddels gestarte wervingsprocedure daarvoor is afgerond.

“Het besluit heeft me veel hoofdbrekens gekost, want ik ben een ZON-man in hart en nieren. Maar ik heb het zelfstandig ondernemerschap thuis met de paplepel ingegoten gekregen en vanuit die ervaring is dit voor mij een kans die maar één keer in je leven voorbij komt”, aldus Jan Janssen.

Hij heeft alle telers en medewerkers van ZON in een persoonlijke brief op de hoogte gesteld van zijn besluit. Nogmaals Jan Janssen : "Juist vanwege die telers en die medewerkers is het voor mij een hele moeilijke keuze geweest om ZON te gaan verlaten, want ik geloof in dit bedrijf en heb heel veel vertrouwen in een mooie toekomst voor ZON. Het is daarom een zeer persoonlijke keuze van mij, die misschien niet iedereen zal begrijpen, maar mensen die mij goed kennen weten dat ik in het leven niet anders kán dan mijn hart volgen."

De Raad van Commissarissen van ZON Holding is inmiddels gestart met de werving van een nieuwe Algemeen Directeur. Met Janssen is niet alleen afgesproken dat hij nog tot 1 februari -naast Hans List- aanblijft als lid van de directie, maar ook dat hij in 2012 als adviseur van de RvC betrokken blijft bij ZON. RvC-voorzitter Ton Reijnders: "Natuurlijk is dit voor ons onverwacht, maar vanwege de zeer sterke persoonlijke drijfveer die Jan Janssen bij deze keuze heeft, kunnen en mogen we niet anders dan deze keuze respecteren. We zijn blij dat we in 2012 toch nog –zij het in tijd beperkt- van zijn kennis en ervaring gebruik kunnen maken."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.