Peruaanse mangoproductie -55%

Het is geen goed jaar voor Peruaanse mangotelers. Schattingen wijzen erop dat de productie 55% lager ligt dan vorig jaar. Dit komt door het slechte weer. Er is echter wel hoop op goede prijzen.

Mango is het belangrijkste Peruaanse product voor de Peruaanse export. Vorig jaar is 130 ton geëxporteerd en men verwacht dat dit jaar slechts 60 ton weg zal gaan. De Amerikaanse markt neemt 35% van het totaal af en als dit voor de prijs van $5 dollar per vier kg wordt verkocht, zullen telers winst hebben. Ze moeten er dan wel voor zorgen dat de markt niet wordt verzadigd, geeft de voorzitter van de kamer van koophandel aan.De markt wordt verzadigd als de exporteurs per week meer dan 160 containers naar de VS sturen. In de voorgaande jaren stuurden ze meer containers en hierdoor daalden de prijzen. Er moet dus een compromis komen tussen telers en exporteurs.

Een andere verontrustende factor is de Europese crisis. 65% van de productie gaat naar markten in Europa en men verwacht dit seizoen minder vraag vanuit deze landen. Hierdoor is Peru op zoek naar nieuwe markten zoals Oost-Europa en Azië. Vanuit Japan was er weinig vraag maar nu probeert men in China voet aan wal te zetten.

Bron: Eltiempo.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.