Inspelen op actualiteiten Rassen centraal op Kennisdag voor de fruitteelt 2011

De jaarlijkse Kennisdag voor de fruitteelt wordt vrijdag 2 december 2011 gehouden in het Hof van Wageningen. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), PPO, onderdeel van Wageningen UR en het Productschap Tuinbouw organiseren deze dag. Deze Kennisdag richt zich op nieuwsgierige ondernemers en ketenpartners die op de hoogte willen zijn en blijven van prominente thema's zoals: teelt, bewaring, ontwikkelingen in rassen, afzet, marketing en promotie. De Kennisdag voor de fruitteelt is daarmee een dag waarop professionele fruittelers en ketenpartijen hun inzichten elk jaar weer kunnen verbreden.Lezingen

Het centrale thema is dit jaar 'Rassen'; de ontwikkelingen en ervaringen op dit gebied. Er komen presentaties over de mutanten in het kader Elstar Altijd Raak, nieuwe perspectiefvolle rassen en teelttechnische onderzoekservaringen met nieuwe perenrassen. Daarnaast wordt bij grootfruit, vruchtboomkanker, toepassing van SmartFresh in peer en energiebesparing in koeling gepresenteerd. De aandacht voor houtig kleinfruit gaat dit jaar uit naar rassenonderzoek en opkweek van framboos, hoogtepunten uit congressen HKF en de conceptontwikkeling van het knijpfruit. Het programma steenfruit richt zich op veelbelovende kersenrassen en ontwikkelingen
in West Europa, bestrijding pruimenmot en een bedrijfseconomische analyse van
de steenfruitteelt. In een algemeen lezingenblok in de middag worden presentaties gegeven over diverse promotiecampagnes, ontwikkelingen bij Sprinquest en de werkwijze en eerste ervaringen van Service2Fruit.

Infomarkt

Diverse onderzoekers van Wageningen UR (PPO, PRI en Food & Biobased Research) presenteren in stands hun onderzoeksresultaten. Op de themagerichte informatiemarkt tonen boomkwekers en betrokken organisaties een scala aan 'nieuwe' rassen. Bij de proeverijen kunnen bezoekers zelf oordelen over de smaak. Gedurende de Kennisdag is er ruime gelegenheid om met collega’s en professionals ervaringen uit te wisselen.

Locatie en aanvang

Evenals voorgaande jaren wordt de Kennisdag gehouden in hotel- en congrescentrum Het Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9 in Wageningen. Vanaf 8.45 uur is de ontvangstbalie geopend en om 9.25 uur beginnen de lezingenprogramma’s.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot en met woensdag 23 november vooraf digitaal aanmelden via de website van de NFO (www.nfofruit.nl). Bij vooraf aanmelden geldt het gereduceerde tarief van 25 euro per persoon (normaal tarief is 30 euro), dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en parkeren.

Informatie bij de NFO 079 - 3681300

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.