Lean & Green Award voor Neele Logistics

Neele Logistics heeft op 10 november 2011, als eerste écht Rotterdamse logistiek dienstverlener, de Lean & Green Award in ontvangst genomen in de Nieuwe Kerk te Den Haag. Neele Logistics is één van de 70 bedrijven en gemeenten die deze Award heeft gekregen. Zij ontvingen deze onderscheiding voor de toezegging om hun CO2-uitstoot met minimaal 20% te reduceren binnen 5 jaar. Neele Logistics zet kracht bij het fenomeen “duurzaamheid” in de logistiek.Er zijn flinke doelen gesteld. In 2013 wil Neele Logistics een vermindering van 21% CO2-uitstoot gerealiseerd hebben over alle transportactiviteiten. Dit betreft zowel het transport naar de magazijnen als het transport binnen Europa. De belangrijkste maatregelen liggen in de samenwerking met klanten en transporteurs. Door de juiste afstemming met - en voorlichting aan klanten stimuleert Neele Logistics intermodaal transport. Aan transporteurs zullen in de toekomst milieueisen worden gesteld. Hiermee gaat Neele Logistics actief haar transporteurs bemoedigen om schoner te vervoeren. Vervolgens wil de logistiek dienstverlener lege kilometers reduceren door zelf de lading van externe charters te plannen.

"Als logistiek dienstverlener heeft Neele Logistics de touwtjes in handen om logistieke activiteiten te beheren", aldus Peter Vinke, Director Neele Logistics. "Als spin in het web kunnen we veel veranderen in de totale keten om het milieu te sparen. Wij willen daarin - binnen de haven van Rotterdam en binnen Europa - voorop lopen en actief de gehele keten betrekken."

Gerard Vos, projectleider bij Connekt voor het programma Lean & Green zet in op het begin van een mooie ontwikkeling. ‘Neele Logistics geldt als een toonaangevend bedrijf binnen de branche van expediteurs en binnen het Rotterdams havengebied. De centrale rol die Neele Logistics heeft in de keten, draagt het bedrijf ook uit op het gebied van duurzame logistiek. De Lean and Green Award is toegekend op basis van de genomen verantwoordelijkheden voor verduurzaming van de eigen activiteiten en de sturing die zij geeft aan partners en logistiek dienstverleners in de keten. Goed voorbeeld doet goed volgen’.

Neele Logistics

Neele Logistics is één van de grotere, onafhankelijke logistieke dienstverleners in Rotterdam. Het familiebedrijf - opgericht in 1966 - heeft zes vestigingen, 230 medewerkers en een omzet van circa € 130 miljoen per jaar. Neele Logistics beschikt over distributiecentra in Rotterdam Hoogvliet, Rotterdam Botlek en Zeebrugge; allen strategisch gelegen nabij de containerterminals. Daarnaast is Neele Logistics gevestigd op luchthaven Schiphol, in Oradea (Roemenië) en in Moskou. Naast Europees wegtransport verzorgt Neele Logistics ook fysieke distributie, op- en overslag, douaneformaliteiten, expeditie en zeevracht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.