Minder bloemkool geëxporteerd in 2011

Er is in de eerste drie kwartalen van 2011 duidelijk minder Nederlandse bloemkool uitgevoerd dan in de twee voorgaande jaren. In vergelijking met 2010 werd er vooral minder naar Tsjechië en Italië geëxporteerd. Rusland heeft in 2011 wel meer Nederlandse bloemkool afgenomen. Er zit een dalende lijn in de uitvoer naar Duitsland.


Meer invoer uit Frankrijk en Spanje

In de eerste vier maanden van 2011 is fors meer bloemkool in Nederland ingevoerd dan in 2009 en 2010. De invoer uit Spanje steeg van 4 naar 14 miljoen kg, die uit Frankrijk van 9 naar 13 miljoen kg. De import uit België en vooral Duitsland is sterk teruggelopen.

Oplopende prijzen in Duitsland

Zowel op de groothandelsmarkten als in de schappen van de supermarkten zit er in Duitsland een stijgende lijn in de bloemkoolprijzen. Op de groothandelsmarkten steeg de prijs van € 5 per 6 stuks in week 41 en 42 naar € 6 in week 43 en 44. In de Duitse supermarkten liep de prijs op van € 0,80 tot € 0,90 per kg in week 41 naar rond de € 1,20 per kg in week 44.

Nederland

In Nederland zit er, afgezien van de landelijke supermarktacties, bij de meeste formules minder beweging in de prijzen in de periode week 41 t/m 44 dan in Duitsland. Ook de actieprijzen zijn vrij constant: meestal is bloemkool in de aanbieding voor € 0,89 of € 0,99 per stuk.

Klik hier
voor het volledige marktbeeld van het PT
Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.