aanvoer van ruim 9 miljoen kilo

Nieuw aardbeienrecord voor CLTV Zundert

Tholen - De Coöperatieve Land- en Tuinbouwvereniging (CLTV ) in Zundert verwacht deze week een nieuw record van 9 miljoen kilo aardbeien te bereiken. "De aardbeienoogst is dit jaar groter dan ooit door een uitbreiding van zowel de beschermde-, vollegrond-, als kassenteelt", laat Ralph Bogers van CLTV Zundert weten. "Ook de gunstige weersomstandigheden hebben bijgedragen aan een recordoogst." Hij verwacht dat er aan het eind van het jaar 9,1 miljoen kilo aardbeien is aangevoerd.

Vorig jaar bleef het aantal aardbeien steken bij 8,2 miljoen kilo. Bij CLTV Zundert zijn 96 telers uit heel West-Brabant aangesloten. Het grootste gedeelte van de aanvoer komt van de vollegrondsteelt. "Op drie a vier weken na hebben we jaarrond aanvoer", aldus Ralph. Hij vertelt dat het totale areaal van de leden is uitgebreid met 16 hectare vollegrond en 2,5 hectare kassen. "Daarnaast konden de aardbeien dit jaar goed uitgroeien door het mindere zomerweer."


Huidige aardbeienmarkt

De afzet van de aardbeien verloopt sinds enkele weken stabiel. Ralph vertelt dat de aanvoer wel snel terug zal lopen. "Door het mooie najaarsweer is de productie eerder begonnen dan anders." De prijzen zijn volgens hem ook in balans. "Nu er minder aardbeien op de markt komen, kunnen de prijzen gaan oplopen, maar het is even afwachten wat er gaat gebeuren."

Hij verwacht zeker tegen de feestdagen een goede markt voor de Hollandse aardbeien. "Dat mag ook wel gezien er extra kosten zijn gemaakt", zegt hij. "Veel telers hebben hun oogst moeten binnenhalen met onervaren werknemers, omdat er geen werkvergunningen werden verstrekt aan hun vaste krachten uit Roemenië en Bulgarije."

De aardbeien die bij CLTV Zundert worden aangevoerd, komen bij Veiling Hoogstraten voor de klok. Daar worden dit jaar naar verwachting 27,5 miljoen kilo aardbeien verhandeld, eveneens een nieuw record.

Voor meer informatie:
CLTV Zundert
Ralph Bogers
Molenstraat 155
4881 GD Zundert
Tel: 076-5972241
Fax: 076-5972053
www.cltvzundert.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.