Mechelse Veilingen lanceren label voor ‘vergeten groenten’

Tijdens de vakbeurs ‘Tuinbouw Vlaanderen’ op zaterdag 12 en zondag 13 november stellen de Mechelse Veiling ‘Bel’Orta’ voor. Bel’Orta wordt het merk van de Mechelse Veilingen voor alle ‘ vergeten groenten’. Reeds enkele jaren is er een tendens naar seizoensgebonden, lokaal en duurzaam geteelde groenten. ‘Vergeten groenten’ passen perfect in dit plaatje. Mede dankzij de groeiende populariteit in de Vlaamse media hebben ‘vergeten groenten’ hun plaats heroverd in de groenterayons.

Menig sterrenchef en/of televisiekok gebruikt de ‘vergeten groenten’ in de gerechten. Pastinaak, rammenas en rode biet zijn ondertussen geen onbekende meer in de Belgische keuken. Maar ook koolrabi, wortelpeterselie en warmoes. En zo zijn er nog verschillende groenten die echt vergeten dreigen te worden. Dat is de reden dat de Mechelse Veilingen Bel’Orta in het leven roepen. Met een duidelijke huisstijl, die herinneringen oproept aan grootmoeders keuken, zullen deze groenten makkelijk herkenbaar zijn in de supermarkt, detailhandel en speciaalzaak.

Vergeten groenten die onder het Bel’Orta-logo zullen worden gecommercialiseerd zijn: aardappelen (Vitelotte, Ratte, Geithoorn), aardpeer, boerenkool, boterbonen, erwten, ijskegel, koolrabi, pastinaak, patisson, postelein, raapkool, rabarber, rammenas, rapen, rode biet, schorseneren, sluimerwten, snijbonen, suikermais, warmoes, witte bonen en wortelpeterselie.

Klik hier voor een fotoreportage van de Tuinbouw Vlaanderen

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.