Volgend seizoen eenderde meer dan langjarig gemiddelde

Brazilianen verwachten record appeloogst

Tholen - Volgens de eerste schattingen zal de productie 1.400.000 ton appels bedragen. Dat is 45% meer dan vorig seizoen en 34% meer dan het 5-jarig gemiddelde.
 
Deze cijfers werden gepresenteerd op het International Fresh Congress in Madrid op 21 oktober, waar de productie en consumptie van appels centraal stonden. De uitleg door internationale deskundigen over de marktkansen in Brazilië wekte enige ongerustheid bij de Spaanse exporteurs, omdat Brazilië hun belangrijkste exportmarkt is.

Uit de informatie blijkt dat het een voorjaar zonder nachtvorst is geweest en dat ook de goede bestuiving van de bloemen belangrijke factoren zijn voor de te verwachten recordoogst.

Recent onderzoek door analist Miguel Giacinti en gepresenteerd in Madrid geeft aan dat ook Brazilië Latijns-Amerika als de grootste afzetmarkt ziet, vooral door het groeiend aanbod van de lokale appelproductie van de rassen Fuji en Gala.

Van deze grote oogst volgend seizoen kan de Braziliaanse interne markt 1 miljoen ton opnemen. Meer dan 900.000 ton van de eigen productie en ongeveer 100.000 ton via import, waarvan gemiddeld 70% uit Argentinië komt.


Bron: Rionegro

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.