BioTropic verkoopt weer MD2-ananassen uit Ivoorkust

Nu de politieke rust in Ivoorkust is wedergekeerd, verhandelt BioTropic in De Meern weer volop biologische kokosnoten en MD2-ananassen uit Abidjan. In de haven van Antwerpen komen elke week nieuwe containers met ananassen uit Ivoorkust aan. Vervolgens distribueert BioTropic het fruit naar groothandels in Europa.

BioTropic is bijna vijftien jaar specialist in wereldwijde import en verkoop van biologische groenten en fruit. Met het hoofdkantoor in Duitsland en vestigingen in Nederland, Frankrijk, Italië en de Dominicaanse Republiek. En een eigen droogwarenmerk Green Organics, dat zo'n 150 biologische producten omvat zoals koffie, suiker, vruchtensappen en pasta's.


Ivoire Organics

Het dochterbedrijf van BioTropic in Abidjan, Ivoire Organics, teelt de MD2-ananassen op eigen plantages in Ivoorkust. Het betreft kwalitatief hoogwaardige ananassen, zoet van smaak, van gelijke grootte en met een gelijkmatig rijpingsproces. Door de biologische teelt zijn ze van buiten groener van kleur dan conventionele ananassen, de interne kwaliteit doet er echter niet voor onder

Via haar dochteronderneming in Ivoorkust werkt BioTropic ook nauw samen met een selecte groep lokale ananasboeren. Landbouwingenieurs van BioTropic begeleiden hen bij de teelt. Het dochterbedrijf van BioTropic is verantwoordelijk voor de oogst en verpakking van de ananassen.


Mangoseizoen

Op dit moment ontvangt Biotropic de eerste mango's van een boerencoöperatie in Brazilië. Naast een biologisch certificaat hebben deze boeren sinds dit jaar ook Fairtrade certificering. Deze mango's passen naadloos in het jaarrond programma waar ook leveranciers uit Peru, Ecuador, Burkina Faso, Ivoorkust, Senegal, Mali, Israël en Spanje aan bijdragen.


EU-normen

BioTropic onderhoudt korte lijnen met lokale boeren en leveranciers. Vijf landbouwingenieurs van BioTropic bezoeken en controleren boerderijen verspreid over de wereld. Ze nemen bodemmonsters en schieten boeren te hulp waar nodig. Zo kan BioTropic kwaliteit garanderen en erop toezien dat haar producten voldoen aan de EU-normen voor biologische landbouw.

Voor meer informatie:

Biotropic
Veldzigt 60
3454 PW De Meern
030 2425010
holland@biotropic.com
www.biotropic.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.