Mongolië: Grotere aardappelexport door overaanbod

Aardappeltelers in de autonome regio Mongolië hebben hun problemen met overbevoorrading opgelost door de extra aardappels aan buitenlandse kopers te verkopen. Landbouwautoriteiten in de Darhan Muminggan provincie vertellen dat ze deals hebben gesloten met verschillende landen in het zuidoosten van Azië, waaronder Thailand en Indonesië, om 50,000 metrische ton aardappels te exporteren.

De recordbrekende oogst van deze herfst resulteerde in een overschot aan aardappels waardoor de aardappelprijzen met 30 tot 50% daalden. De provincie Darhan Muminggan heeft een overschot van 250,000 metrische ton aan aardappelen. Lokale telers hebben moeite om hun uitgaven terug te verdienen vanwege de trage aardappelverkoop. Teler Di Shangying vertelt dat het geld dat hij tot nu toe heeft verdiend amper de productiekosten zal compenseren.

Op 10 oktober heeft het Ministerie van Handel erop aangedrongen bij de lokale handelsautoriteiten om het probleem op te lossen. Er werd een brief rondgestuurd om supermarkten aan te moedigen direct contact te zoeken met de telers en exportbedrijven voor het aanschaffen van meer aardappels. Een landbouwambtenaar bij de regering van de Darhan Muminggan provincie vertelt dat de provincie in gesprek is met aardappelimporteurs in de Verenigde Staten en Dubai om te kijken of ze hun aardappelexport naar deze regio's kunnen uitbreiden.

De provincie heeft deze maand ook 115,000 metrische ton aardappelen aan Chinese supermarkten verkocht met medewerking van lokale handelsdepartementen.

Bron: chinadaily.com.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.