Bosnië-Herzegovina: 7 telers ontvangen GlobalGAP-certificaat

In Brčko (Bosnië en Herzegovina) hebben zeven bedrijven afgelopen week een GlobalGAP-certificaat overhandigd gekregen. De ceremonie viel samen met een presentatie over het door de EU gefinancierd “Development of Agricultural Cooperatives” project, namens wie de certificaten ook gegeven werden.
Dankzij het certificaat kunnen de BiH coöperatieven nu aantonen dat hun standaarden voldoen aan internationaal markteisen.

Het project wordt geïmplementeerd door het CRP (Centre for Development and Support) in samenwerking met de NGO “Nešto više” uit Sarajevo. Het project is bedoeld om de capaciteit van de landbouwcoöperatieven in BiH te verstevigen zodat ze beter kunnen reageren op de vraag van zowel de nationale als de Europese markt.
BiH importeert op dit moment 60% van haar voedsel en exporteert verder erg weinig. Dit project is bedoeld om de landbouw te stimuleren zegt Almir Zulic, project assistent.
De EU heeft 315.000 euro in het project gestoken. Dat is 85% van het totale financiering van het project. De rest is opgebracht door locale autoriteiten op het kantonniveau. Er worden, via de 7 coöperatieven, rond de 400 producenten bij elkaar gebracht. Door de bedrijven wordt optimistisch gekeken naar de kans om toe te treden tot de internationale markt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.