voor het eerst Zuid-Afrikaanse aanvoer bij Fruit World

"Markt voor blauwe bessen trekt binnenkort aan"

Tholen - De markt voor blauwe bessen verloopt momenteel rustig. "De vraag is deze week niet al te groot", aldus Michael Aagaard van Fruit World Breda. De importeur heeft op het moment gevlogen blauwe bessen uit Argentinië, Chili, Uruguay en Zuid-Afrika. "Het is voor het eerst dat we blauwe bessen uit Zuid-Afrika hebben en daarmee ook de enigen in Nederland." Hij vertelt dat de bessen normaal gesproken vooral naar het Verenigd Koninkrijk gaan.

De blauwe bessen uit Zuid-Afrika komen van een eigen productie in het land. Michael is erg tevreden over het product. "De nieuwe variëteiten, die er geteeld worden, zijn ook wat grover." Hij vertelt dat de teelt van de blauwe bessen sterk in opmars is in Zuid-Afrika. "Daarnaast duurt het seizoen ook langer dan in Zuid-Amerika."Volgende week zullen de eerste zeecontainers met blauwe bessen arriveren. Michael verwacht dat de markt daarmee zal aantrekken. "We hebben het dan over een ander prijssegment en we zien nu al dat afzet naar Duitsland en Scandinavië gaat toenemen. Ook voor de feestdagen verwacht hij een goede markt. Fruit World heeft nog tot eind februari/begin maart import blauwe bessen uit Zuid-Afrika beschikbaar. De farm in Zuid Afrika is 100 ha groot, waarvan 30 ha biologisch. Ook teelt Fruit World daar 30 ha biologische druiven.

Voor meer informatie:
Fruit World Breda
Michael Aagaard
IABC 5102
4814 RN Breda
Tel.: (076) 523 15 60
Fax: (076) 520 63 14
www.fruitworld.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.