aardbeienafzet vanaf 2012 in eigen beheer

Kalteraardbeien verhuist naar nieuwe locatie

Tholen - Er breken drukke tijden aan voor aardbeientelers Annet en Richard Kalter. Het aardbeienbedrijf in IJsselmuiden maakt plaats voor woningen. Richard en Annet verhuizen naar een andere locatie in de buurt. "Het bestemmingsplan is nog niet helemaal rond maar we verwachten begin volgend jaar wel over te gaan", laat Annet weten. "We hadden hier ook geen mogelijkheden om ons areaal van 1 hectare uit te breiden, terwijl op het nieuwe bedrijf een moderne kas van 1,7 hectare staat."

Richard en Annet waren al enige tijd op de hoogte van de wijzigingen van het bestemmingsplan. "Begin van dit jaar hebben we het bedrijf op de nieuwe locatie al aangekocht", vertelt ze. "Nu is er nog een tomatenteler actief die zijn werkzaamheden op het bedrijf gaat afronden zodat we per 1 december zelf aan de slag kunnen."Aardbeienteelt op aardwarmte

Het is de bedoeling dat het aardbeienbedrijf op de nieuwe locatie gebruik gaat maken van aardwarmte. "Samen met drie andere telers in de tuinbouw worden de mogelijkheid bekeken", licht Annet toe. "Het zou fantastisch zijn als we in de toekomst met een duurzaam bedrijf een duurzaam product kunnen leveren." De planning is om begin april de eerste aardbeienplanten in de kas op de nieuwe locatie te kunnen zetten. Kalter heeft tot 1 juni volgend jaar de tijd om de oude kas leeg te plukken.Afzet in eigen beheer

Vanaf 1 januari gaat Kalteraardbeien de afzet van de aardbeien in eigen beheer verzorgen. "We zijn nu aangesloten bij The Greenery. We hebben jarenlang prettig samengwerkt, maar willen zelf graag nog intensiever contact met de klant en de verkoop van ons product", aldus Annet. Ze vertelt op zoek te zijn naar passende klanten, die het kwaliteitsproduct in het assortiment willen opnemen. "In combinatie met de verkoop via onze boerderijwinkel willen we onze aardbeien goed en rendabel in de markt zetten."

Voor meer informatie:
Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter
Koekoeksweg 21
IJsselmuiden
T. (038) 385 97 19
F. (038)385 97 21
Email
www.kalteraardbeien.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.