Curaçao wil geen omzetbelastingheffing op agf

De PAR-fractie in Curaçao heeft gisteren een voorstel ingediend om groenten en fruit vrij te stellen van de heffing van omzetbelasting (OB). Het initiatiefvoorstel volgt op een eerdere motie van de Staten. Maar volgens minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) is dit overbodig.

Volgens minister el Hakim is zijn ministerie al met concrete voorstellen gekomen om de OB te verlagen op groenten en fruit. “Het wetsvoorstel, ingediend door de fractie van de PAR, wordt dus al uitgevoerd”, aldus Hakim. Maar de PAR-fractie meent dat de toegezegde maatregel tot nu toe is uitgebleven en besloot daarom met een eigen voorstel te komen. “De prijsstijgingen van voedselproducten zijn in het afgelopen jaar tot ongekende hoogte geklommen”, aldus de partij in het wetsvoorstel. Maar Hakim zegt dat het afschaffen van de OB op groenten en fruit niet zomaar kan.

Deze regering heeft dit voorstel al via het ministerie van Financiën laten bekijken en op 5 augustus een rapport uitgebracht”, zegt Hakim. In dit rapport staat aangegeven wat het bedrag is dat de schatkist misloopt, wanneer de OB op groenten en fruit wordt geëlimineerd. Volgens Hakim is zijn ministerie al bijna klaar om op verantwoordelijke wijze de OB op groenten en fruit op te heffen, waardoor het voorstel van de PAR overbodig zou zijn.

Bron: Versgeperst.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.