"Deur open voor activiteiten in Aziatische fruithandel"

Duitse firma Baywa neemt Turners & Growers over

De Duitse firma BayWa Aktiengesellschaft heeft vandaag haar voornemen aangekondigd van de volledige overname van het Nieuw-Zeelandse Turners & Growers. Het Duitse bedrijf heeft zich al verzekerd van 63% van de aandelen door het verwerven van de aandelen van Guinness Peat Group. De transactie is afhankelijk van goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteiten.

Het bedrijf heeft een bod gedaan van 1,85 dollar per aandeel en verwacht tussen de 137 en 216 miljoen dollar te betalen voor het Nieuw-Zeelandse bedrijf, dat bekend staat om de verkoop van de Enza-appelen en kiwi-variëteiten.De aanwezigheid van Turners & Growers op vijf continenten stelt Baywa in staat om haar agf-activiteiten uit te breiden en mondiale groeimarkten zoals Azië aan te boren.

Baywa werd opgericht in 1923 en is nu actief in 14 landen. "Deze transactie maakt BayWa tot één van 's werelds toonaangevende leveranciers van fruit", concludeert CEO Klaus Josef Lutz in een verklaring. "De deur naar Azië, de grootste groeimarkt voor fruit, is nu wijd open voor BayWa's activiteiten in de Aziatische fruithandel."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.