Guy Deryckere, Van Lier:

"Lage prijzen voor Spaanse tomaten"

Tholen - De Spaanse tomaten komen met kleine volumes binnen bij Van Lier. "We zijn nog nooit zo vroeg gestart", vertelt Guy Deryckere. "Prijstechnisch verloopt het nog moeilijk en ik verwacht dat de echte vraag pas binnen een paar weken komt."

De vroege start is te danken aan het mooie weer in Spanje. "Normaal bieden we de Spaanse tomaten pas eind december aan. De trostomaten komen begin volgend jaar in het assortiment."Er zijn nog veel Belgische en Nederlandse tomaten op de markt en daar heeft de importeur last van. "We merken dit ook aan de prijzen, deze liggen laag op het moment, rond de 45 cent." Hij ziet het somber in voor het Spaanse tomatenseizoen. "Door de toename van belichte teelt in Nederland en België is er teveel productie en handel. Daarnaast hadden we dit jaar natuurlijk veel last van diverse crisissen. Het viel allemaal een beetje tegen."In het tomatenassortiment heeft Van Lier ook een groot aanbod cherrytomaatjes. Van Lier biedt gele en rode cherrytomaten, cherry roma, ministar en nog meer zoals op de foto's is te zien. Deze worden geleverd door een vaste Spaanse teler van het merk La Palma. Ze zijn verpakt in speciale doosjes. "Uniek aan deze tomaatjes is dat ze jaarrond bij ons verkrijgbaar zijn. Ze onderscheiden zich door de goede kwaliteit, smaak en kleur. De prijs ligt wat hoger in vergelijking met anderen, maar de klant heeft dat over voor deze exclusieve kwaliteitstomaatjes."Van Lier is importeur en levert diverse soorten groenten en fruit. Belangrijke afnemers zijn groothandels, horecaleveranciers en winkeliers. Het bedrijf is gevestigd in het Europees Centrum voor fruit en groenten in Brussel. Van Lier valt onder PrimaMundo.Van Lier
Magazijnen 7 tot 13
Werkhuizenkaai 112-154
1000 - Brussel - België
Tel.: +32 (0)2 215 49 15
Fax: +32 (0)2 242 60 29
sales@vanlier.be
www.primamundo.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.