Elies Lemkes nieuwe directeur ZLTO

Het ZLTO-bestuur stemt in met de voordracht van Elisabeth (Elies) Lemkes-Straver als algemeen directeur van ZLTO. Haar benoeming gaat in per 1 februari. Zij volgt in die functie Gerard van Oosten op. Elies Lemkes-Straver is nu directeur van de stichting Brainport en van Brainport Development in Eindhoven. Zij staat aan het roer van het ontwikkelbedrijf. Zij bekleedt deze functie sinds februari 2009, maar werkt al vele jaren in verschillende directiefuncties voor de ontwikkelingsmaatschappij van Brainport regio Eindhoven (voorheen NV REDE en Brainport Operations BV). Voor de overstap naar Zuidoost-Brabant, werkte Lemkes voor de Rijksdienst IJsselmeerpolders en de gemeente Almere.

Verbinden

Lemkes-Straver heeft een bewezen bijdrage geleverd aan de nieuwe verbindingen tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. Haar ervaringen komen volgens ZLTO-voorzitter Hans Huijbers goed van pas in de uitdagingen waar de land- en tuinbouw voor staat. “Zij brengt zeer waardevolle ervaring en kennis mee van nieuwe netwerken.”

Het ZLTO-bestuur was unaniem in haar besluit. “We zochten iemand die mensen met elkaar kan verbinden en de ambitie uitstraalt om het ondernemerschap van boeren en tuinders te bundelen en zo de land- en tuinbouw weer op de kaart zet. Een gedreven directeur die het vliegwiel laat draaien en kan organiseren”, zegt Huijbers.

Rotterdam

Lemkes-Straver (54 jaar), geboren Rotterdamse, is gehuwd en moeder van twee zoons. Zij studeerde Sociale Geografie aan de universiteiten van Utrecht en Rotterdam en studeerde af op de vakgebieden planologie en regionale economie. Elies Lemkes-Straver heeft een aantal nevenfuncties in het onderwijs, bij economische instellingen, in de Brabantse cultuur en in de gemeenschap waar zij woont.
 

Directie

De nieuwe algemeen directeur zal samen met Roel Schutten (Dienstverlening), Kees van Heesbeen (Belangenbehartiging) en Arnold Broenink (Financiën) vanaf 1 februari de directie van ZLTO vormen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.