Spanje: Freshuelva onderschrijft belang gewasverzekering

Tholen - De aardbeientelers- en exporteursvereniging Freshuelva is een samenwerking aangegaan met Segurfes, actief in agrarische verzekeringen om telers op regiobijeenkomsten te informeren over het belang van risicovermijding door een gewasverzekering af te sluiten. 
Deze bijeenkomsten zullen in elk teeltgebied worden gehouden om de telers over de voordelen van een verzekering te informeren.

Directeur Rafael Domínguez van Freshuelva wil de telers wijzen op de noodzaak van een verzekering tegen risico's door weersomstandigheden zoals wateroverlast, vorst, hagel en storm. Hij herinnert de telers eraan dat in sommige seizoenen het weer een belangrijke factor was bij de geleden verliezen.

Voor deze agrarische verzekering kan worden ingeschreven tot en met 15 november en zijn de schades door weersinvloeden verzekerd, maar ook de verliezen van de productwaarde bij vertragingen van de normale oogstperiode.

De agrarische verzekering beschermt tegen schade aan gewassen op elk perceel tegen vorst, hagel, wind en uitzonderlijke risico's zoals wildschade, brand, overstroming en wateroverlast.

Bron: Huelvaya

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.