overnamestrijd ontbrand

Asda en Farmfoods bieden 1,6 mld euro voor Iceland Foods

ENGLAND – ASDA lijkt samen te werken met de Schotse diepvriesketen Farmfoods om een bod van 1,6 miljard te maken op Iceland Foods, ook een diepvriesketen. ASDA heeft niet gereageerd op het gerucht, maar dat zou is strijd zijn met Morrisons en vier andere firma's, namelijk BC Panrtners, Blackstone, TPG en Bain. 

Ook Morrisons weigerde commentaar te leveren. Wel lijkt duidelijk te zijn, dat als de aankoop succesvol is, ASDA ongeveer 200 winkels aan Farmfoods verkoopt. Zowel Morrison als ASDA kunnen gemakkelijk rond de 1,5 mld euro besteden aan de aankoop, doordat een fusie grote kortingen op zou leven. Wel zouden ze 200 van de 800 winkels moeten verkopen om langs de Concurrentie Commissie te komen. 

Malcolm Walker is de hoofdinvesteerder van Iceland Foods en heeft het bedrijf in 1970 opgestart. Hij denkt er nu over na het bedrijf voor zichzelf op te kopen. Hij is in zekere zin in het voordeel omdat hij elk bod dat gedaan wordt als eerst mag overtreden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.