DailyFresh Logistics legt opnieuw de verbinding tussen Marokko en Europa

Voor DailyFresh Logistics, Europees specialist in transport en logistiek van fresh produce, is het Marokko seizoen afgelopen week opnieuw van start gegaan. In samenwerking met de Franse rederij CMA CGM biedt de onderneming een wekelijkse intermodale service aan tussen Agadir (Marokko) en een groot aantal bestemmingen in Noordwest-Europa. Deze reguliere dienst werd afgelopen week gestart en zal, afhankelijk van het verloop van het seizoen, doorlopen tot eind april 2012. DailyFresh Logistics bouwt hiermee voort op de ervaring en kennis die de onderneming de afgelopen jaren op deze corridor heeft opgedaan.

In navolging van de introductie van dit logistieke concept in 2009 én het succes van de daaropvolgende campagne in 2010, raken steeds meer Marokkaanse exporteurs en Europese afnemers overtuigd van de toegevoegde waarde van deze intermodale verbinding. De Marokkaanse producten worden met 40’ en 45’ reefer containers van Agadir naar Duinkerken (Frankrijk) gevaren en vanaf daar verder getransporteerd naar de uiteindelijke bestemming. In aanloop naar het Marokko seizoen is gebleken dat dit logistieke concept ook dit jaar weer op veel interesse kan rekenen.In de haven van Duinkerken beschikt DailyFresh Logistics over een eigen consolidatiecentrum, dat als logistieke draaischijf dient voor een snelle en effectieve verbinding tussen transport over zee en distributie over de weg. Iedere vrijdag vertrekt er vanuit Agadir een containerschip van CMA CGM, dat via het Engelse Portsmouth op woensdag arriveert in de haven van Duinkerken.

Vanaf Duinkerken biedt DailyFresh Logistics klanten de mogelijkheid om containers direct vanaf de terminal naar de eindbestemming te transporteren of om de producten over te laden in koeltrailers voor verdere distributie binnen het groupage netwerk. Ook is er een mogelijkheid tot tussentijdse geconditioneerde opslag van de producten. Daarnaast behoren douane-inklaring en kwaliteitscontroles tot de vaste dienstverlening. De eindbestemmingen liggen hoofdzakelijk in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland en kunnen binnen 24 uur na aankomst van de container worden beleverd.

Voor meer informatie:
DailyFresh Logistics CV
Honderdland 315
2676 LV Maasdijk
Tel: 088 428 66 00
Fax: 088 428 66 99
E-mail
www.dailyfresh-logistics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.