Zaterdag 12 november

Over duurzaam en regionaal voedsel

Benieuwd naar wat duurzaam eten voor jou betekent? Altijd al meer willen weten over smaakstijlen, fabeltjes over eten of het verbouwen van groenten in de stad? Of wil je gewoon graag onder begeleiding van muziek lekker regionaal eten proeven? Kom dan op 12 november naar De Voedsel Revolutie in LUX, georganiseerd in samenwerking met Stichting Landwaard.
 
Ons voedselsysteem loopt tegen haar grenzen aan. Ons voedsel komt vaak van ver, sommige maaltijden leggen wel 15.000 km of meer af voordat ze op ons bord terechtkomen. Daarnaast lijden nu al zo’n 1 miljard mensen in de Westerse wereld aan overgewicht, terwijl ook 1 miljard mensen aan ondergewicht lijden. Door deze en andere ontwikkelingen zijn steeds meer mensen zich bewust van het belang van een duurzame leefstijl. Bewust eten is enorm populair. Er ontstaan nieuwe vormen voor het verbouwen van voedsel, lokale boeren organiseren zich en het aantal aankopen van biologische en duurzame producten stijgt flink. Maar hoe weet je als consument welke keuzes de beste zijn? En hoe kun je daar zelf een rol in spelen? Samen met verschillende experts neemt De Voedsel Revolutie u met presentaties, discussies, proeverijen en de vertoning van de documentaire 'Smakelijk Eten!' mee de wereld in van bewust en duurzaam eten. De schijnwerpers komen te staan op nieuwe denkers en bijzondere initiatieven. De gespreksleiding is in handen van Ruben Loendersloot en Marlies Leupen.
 
LUX| Zaterdag 12 november | vanaf 20.00 uur | entree: 10,00 | entree studenten: 7,50 | www.lux-nijmegen.nl | reserveren via 0900 589 46 36
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.