David Bamps van D&G Fruit:

"Hardfruitmarkt zakt in elkaar door prijsverlaging Nederland"

Tholen - Al vanaf het begin van het seizoen is het rustig op de hardfruitmarkt. Dit vertelt David Bamps van D&G Fruit. "Wij exporteren naar Engeland, Rusland en Scandinavische landen en het verloopt erg kalmpjes."


De zaakvoerders voor het nieuwe bedrijfsgebouw. Links Geoffrey en rechts David Bamps

Volgens David zijn de slechte markt en lage prijzen vooral te wijten aan de economische crisis. "Daarnaast is het ook dat Nederland elke keer 5 cent lager met de prijs gaat zitten, waardoor onze prijs ook gaat dalen. Dit loopt al een tijd zo en hierdoor zakt de hardfruitmarkt in elkaar. Rusland kiest de ene keer voor België en de andere keer voor Nederland. Het gaat heen en weer."Naast de concurrentie met Nederland heeft de Belgische hardfruitmarkt ook last van Polen. "Dit gaat vooral om de appelen. Rusland heeft een voorkeur voor dit land omdat het transport goedkoper is en de invoertaks lager is." De exporteur hoopt dat de markt in december zal aantrekken. "Het is afwachten en hopen op een betere markt", besluit hij.Het Belgische familiebedrijf D&G Fruit is sinds 1960 actief in het telen, sorteren, verpakken en verhandelen van appelen, peren, aardbeien en krieken. De belangrijkste pijler van het bedrijf is het hardfruit.

Voor meer informatie:
David Bamps
D&G Fruit
Schurhovenveld 1113
3800 Sint-Truiden, Belgium
Tel./Fax: +32 11 69 65 83
www.dengfruit.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.