Carlo Willemsen, C1000 Hedel:

"Lokaal product wekt vertrouwen"

Carlo Willemsen, C1000 Hedel. Carlo Willemsen (46) van de C1000 in Hedel begon twee jaar geleden lokale producten te verkopen: fruit, groenten, zuivel. “We hebben het beste van het beste gezocht. De klanten waarderen het wanneer ze merken dat ze lokale producten kunnen kopen. Het is belangrijk te weten waar je voedsel vandaan komt.”“Ik ben ermee begonnen toen ik in deze zaak zelfstandig ondernemer werd. Regelmatig had ik toch aanmerkingen op de kwaliteit. De groenten waren net even te lang onderweg geweest, het fruit was niet helemaal op de gewenste maat of smaak die de klanten niet beviel. Je moet rekenen dat een klant zijn champignons of fruit ook een paar dagen thuis nog heeft liggen. Een champignonkweker van hier benaderde me, daar ben ik op ingegaan en vervolgens ging ik zelf letterlijk de boer op. Onze zuivelproducten komen uit Well, de appels, peren, champignons en aardbeien worden binnen de Bommelwaard geteeld.

Het is wat moeilijker houdbare producten te vinden binnen die kleine afstand, maar ik zou ze ook wel willen verkopen. De enige andere beperkende factor is eigenlijk het maximum aan lokale producten dat je in je zaak kunt verkopen. Je mag 5 procent van buiten de organisatie halen. Is de voorraad bij je eigen fruitboer op, dan kun je altijd nog centraal bestellen. Maar de klanten vragen naar lokale producten, ze proeven de kwaliteit. We zoeken echt het beste van het beste voor ze. De producten halen we zelf op, dat is misschien wat omslachtig. Dat kost me tijd en ik heb een transportauto aangeschaft, dus ik vermoed dat het niet echt veel goedkoper is, al valt er tussenhandel weg. Momenteel ben ik op zoek naar vlees uit de buurt, maar dat is qua regelgeving ingewikkelder. In deze hectische tijd, waarin het vaak gaat om ‘veel voor weinig’, geeft dit de winkel een persoonlijke touch, lokale waar wekt vertrouwen.”

Bron: Nieuwsbrief Fruitpact

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.