"Lokaal product wekt vertrouwen"
“Ik ben ermee begonnen toen ik in deze zaak zelfstandig ondernemer werd. Regelmatig had ik toch aanmerkingen op de kwaliteit. De groenten waren net even te lang onderweg geweest, het fruit was niet helemaal op de gewenste maat of smaak die de klanten niet beviel. Je moet rekenen dat een klant zijn champignons of fruit ook een paar dagen thuis nog heeft liggen. Een champignonkweker van hier benaderde me, daar ben ik op ingegaan en vervolgens ging ik zelf letterlijk de boer op. Onze zuivelproducten komen uit Well, de appels, peren, champignons en aardbeien worden binnen de Bommelwaard geteeld.
Het is wat moeilijker houdbare producten te vinden binnen die kleine afstand, maar ik zou ze ook wel willen verkopen. De enige andere beperkende factor is eigenlijk het maximum aan lokale producten dat je in je zaak kunt verkopen. Je mag 5 procent van buiten de organisatie halen. Is de voorraad bij je eigen fruitboer op, dan kun je altijd nog centraal bestellen. Maar de klanten vragen naar lokale producten, ze proeven de kwaliteit. We zoeken echt het beste van het beste voor ze. De producten halen we zelf op, dat is misschien wat omslachtig. Dat kost me tijd en ik heb een transportauto aangeschaft, dus ik vermoed dat het niet echt veel goedkoper is, al valt er tussenhandel weg. Momenteel ben ik op zoek naar vlees uit de buurt, maar dat is qua regelgeving ingewikkelder. In deze hectische tijd, waarin het vaak gaat om ‘veel voor weinig’, geeft dit de winkel een persoonlijke touch, lokale waar wekt vertrouwen.”
Bron: Nieuwsbrief Fruitpact