"Bewaking van het merk Honingtomaten krijgt meer aandacht"

De Westlandse tomaten van Looije zijn sinds mei 2009 verkrijgbaar onder de merknaam Honingtomaten. Dit merk is neergezet als een luxe en exclusief product en is daarom ook exclusief verkrijgbaar bij AGF-specialisten. Robbert de Jong legt uit wat de reden was achter deze keuze.

"Dat is destijds een heel bewuste keuze geweest. Wij vonden dat een product als Honingtomaten goed paste in een verkoopkanaal dat het verhaal achter een vers product wil en kan vertellen aan de consument. Bovendien hebben de consumenten die in deze winkels hun groenten en fruit kopen, er blijkbaar wat extra moeite voor over om goede spullen met een verhaal te zoeken. Dat klopt prima met de visie die achter Honingtomaten zit."De keuze voor verkoop via AGF-specialisten maakte het verhaal niet eenvoudiger. "Het is een heel specifiek kanaal met een heel eigen dynamiek. Met veel kansen en sterke punten, maar ook heel eigen problemen. Elke winkelier heeft zijn eigen visie. Het is daardoor lastig om iedere winkelier te overtuigen van de meerwaarde van een product als Honingtomaten. Bij supermarkten werkt dat toch een stukje anders. Er wordt centraler beslist en na één beslissing van een AGF-verantwoordelijke kun je als leverancier grote stappen zetten. Gelukkig is er een flinke groep AGF-specialisten die Honingtomaten hebben geadopteerd en er de klanten voor hebben. Hierin onderschatten we ook zeker niet het belang van de grossiers. Deze mensen zijn in staat om in dit diverse landschap te komen tot een productenpakket wat klopt bij hun winkeliers. Uiteindelijk vertalen zij dit dagelijkse circus ook nog eens in een passend logistiek verhaal. Echt een huzarenstukje."Zijn er nog recente ontwikkelingen bij Honingtomaten? "Ja die zijn er zeker. We zijn de laatste weken diverse keren AGF-specialisten tegengekomen die nep-Honingtomaten verkopen. Zij misbruiken dus de via het merkenrecht beschermde merknaam Honingtomaten om tomaten van een ander merk te verkopen. Looije doet er alles aan om onze tomaten uniek en herkenbaar te maken. Zo voorzien wij elke tros van een herkenbaar labeltje, zodat consumenten weten dat dit de enige échte Honingtomaten zijn."

"Enerzijds is het misbruik van ons merk natuurlijk een compliment voor onze inspanningen. Blijkbaar heeft het meerwaarde. Maar tegelijk wordt de consument gewoon bedonderd. Deze krijgt het verhaal, de naam en betaalt vaak ook nog eens de prijs voor Honingtomaten, maar uiteindelijk krijgt men een tomaatje dat niet de ervaring geeft die men hoort te krijgen. Dit is dus ontzettend schadelijk voor ons merk. De consument heeft een teleurstellende ervaring en koppelt dit onterecht aan het merk Honingtomaten! Dit is bovendien een klap in het gezicht van collega winkeliers die wel op de goede manier met merken als Honingtomaten omgaan. We zijn dan ook vast van plan om iedereen die het merk Honingtomaten misbruikt aan te schrijven en te sommeren het misbruik te stoppen. Dit hebben we nu een aantal keren gedaan en ik moet zeggen dat het misbruik na de eerste brief stopte."Uitbreiding, meer Honingtomaten

"Daarnaast is er gelukkig ook iets positiefs te melden. Looije heeft in Burgerveen langs de A4 een nieuwe kas gebouwd. Deze is deels belicht. Er zullen dus komende winter en voorjaar meer Honingtomaten beschikbaar zijn dan de afgelopen jaren. Daar was heftig behoefte aan in de markt. We zijn ook steeds actiever met social media. Als mensen ons 'Liken' op www.facebook.com/honingtomaten ontvangen ze elke werkdag een recept met tomaten en het laatste nieuws. Daarnaast zal er richting de feestdagen een kleinverpakking voor Honingtomaten worden geïntroduceerd. Deze is helemaal in de bekende stijl met het honingraatje, zwart en goud en zal 200 gram Honingtomaatjes bevatten. Richting de feestdagen zullen de AGF-specialisten hier zeker meer over horen."

Voor meer informatie:
Robbert de Jong
Looije Tomaten
Nollaantje 42c
2676 BW Maasdijk
T: +31(0)174 520 060
F: +31(0)174 520 062
www.looijetomaten.nl & www.honingtomaten.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.