Hawaï:

Breadfruit: Wondervrucht voor de toekomst

Breadfruit, een stekelige vrucht ter grootte van een voetbal, afkomstig van de Pacificeilanden, is een hoofdbestanddeel van veel maaltijden van Afrika tot de Caraïben. Nu willen sommige tuinders deze vrucht promoten als de oplossing voor alle voedselproblematiek in de wereldMaar het blijkt lastig om nieuwkomers over te halen om de vrucht te gaan eten. De zetmeelrijke vrucht heeft een erg flauwe smaak. Deze maand heeft het Breadfruit Institute daarom een kookwedstrijd georganiseerd in Captain Cook, Hawaï. Hier vinden de chef-koks nieuwe manieren om de vrucht te koken, stampen, stomen, grillen en te zuren.

Wat is het idee?

Breadfruit heeft kwaliteiten die hem heel geschikt maken om grote populaties te voeden. Een boom kan 450 pond vruchten per seizoen produceren. In een portie van een half bekertje zitten 121 calorieën en het is rijk aan vezels, kalium, fosfor, calcium, koper en andere voedingsstoffen. De textuur en gistige geur doen mensen soms denken aan vers brood.

Het plan om de vrucht te promoten heeft de oprichter van eBay, Pierre Omidyar, aangetrokken. Hij is een inwoner van Hawaï en heeft een team van experts om zich heen verzameld die het telen van de broodvrucht moeten gaan stimuleren.

Bron: bigthink.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.