Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joep Jongmans van Capespan Continent optimistisch over nieuwe oogst

Zuid-Afrikaans steenfruitseizoen van start

Tholen - Capespan Continent heeft gisteren de eerste container met perziken en nectarines uit Zuid-Afrika ontvangen. "Het leek een vroeg seizoen te worden maar door het wisselvallige weer van de afgelopen tijd is de start toch normaal", aldus Joep Jongmans van Capespan. De importeur verwacht een goede productie. "Vooral de maten en kleur van het fruit zijn uitstekend." Hij vertelt dat de beschikbaarheid van de nectarines dit seizoen groter zal zijn, vanwege de goede oogst in Zuid-Afrika. Terwijl er vanaf januari juist minder pruimen dan vorig jaar zullen zijn, van de latere variëteiten.



Deze eerste aankomst bestaat voor een groot deel uit nieuwe variëteiten: perzik Amber Crest en nectarine Super Star. "Beide zijn vruchten met een mooie ronde vorm en veel kleur", voegt Joep eraan toe. Amber Crest is de merknaam voor de nieuwe perzikvariëteit Supec15, terwijl de Sunec21 als Super Star op de markt verschijnt. "De nieuwe variëteiten, waarvan er in de loop van het seizoen nog meer zullen verschijnen, zijn variëteiten van Sunworld en de productie in Zuid-Afrika wordt onder licentie vermarkt door Capespan.



De importeur zal vanaf nu wekelijkse binnenkomsten krijgen. Joep vertelt optimistisch te zijn over het nieuwe seizoen. "Men is misschien nog terughoudend omdat de productie en verkoop vorig jaar voor de Kerst wat minder was, maar de eerste perziken en nectarines zijn nu al prima op smaak en zien er mooi uit, dus de verwachtingen zijn goed."



Met deze eerste aankomst is het nieuwe 2011-2012 Zuid-Afrika importseizoen voor Capespan Continent van start gegaan. Na de import van steenfruit vanuit Zuid-Afrika importeert Capespan steenfruit vanuit Chili. Capespan Continent is één van de grootste importeurs van Chileens steenfruit van Europa.



Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Capespan Continent N.V.

Tel: +32 3 5460939
www.capespan.com