Transporteur kan chauffeurs tijdens rit ‘bijsturen’

Knap Transport implementeert Trimble boordcomputers

Knap Transport in Wormerveer heeft in maar liefst alle honderd auto´s van het bedrijf de CarCube boordcomputers van Trimble geïnstalleerd. De mogelijkheden, die de transporteur hiermee krijgt op het gebied van rijstijlbeheersing en brandstofbesparing, zijn aanzienlijk. Financieel directeur Jack van Duijvenbode over de installatie: “Onze ideeën over hoe besparingen te halen, zijn nu omgezet in wetenschap. We verwachten tot wel 3 à 5 procent brandstofbesparing te behalen.”De CarCube boordcomputers hebben al tot de eerste veranderingen geleid bij het Noord-Hollandse transportbedrijf. De voertuigen van Knap zijn alle voorzien van een aansluiting op de CANbus via een FMS-interface. Deze koppeling in combinatie met de Rijlstijlassistent oplossing van Trimble, heeft ervoor gezorgd dat de medewerkers op kantoor rijstijlanalyses kunnen uitvoeren van de chauffeurs. Van Duijvenbode: “Ook voor de uitrol van de boordcomputers en de bijhorende koppelingen was er absoluut aandacht voor de rijstijl van onze chauffeurs, maar gingen we vooral uit van vermoedens. Nu hebben we concrete data in handen en daarmee zijn we in staat tot het behalen van mooie verbeteringen. Binnen afzienbare tijd moet een besparing tot 5 procent te halen zijn op het brandstofverbruik."

Positieve kosten-batenanalyse

Knap Transport zocht al jaren naar een manier om de inbouw van boordcomputers en aanvullende softwarematige oplossingen rendabel te maken. Van Duijvenbode hierover: “Tien jaar geleden hebben we al eens geëxperimenteerd met boordcomputers en ook recenter hebben we onderzocht of het haalbaar was om het financiële plaatje rond te krijgen. Keer op keer bleek de kosten-batenanalyse negatief uit te vallen. Met de CarCube in combinatie met de trucknavigatie hebben we wél een positieve kosten-batenanalyse en daar zijn we erg blij mee. Ik denk dat we deze investering snel zullen hebben terugverdiend.”Rijstijlassistent en track & trace

De Rijstijlassistent is door Knap Transport al direct omarmd. Deze oplossing stelt de transporteur in staat om nog tijdens de ritten het rijgedrag van de chauffeur aan te passen. Binnen afzienbare tijd zal er ook een koppeling zijn tussen de CarCube boorcomputers en het transportmanagement systeem van Knap. “Zodra die interface er is, hebben we alle mogelijkheden om niet alleen efficiënt onze transporten te verzorgen, maar ook onze klanten te voorzien van alle track & trace data die ze wensen.”

Over Trimble Transport & Logistics - www.trimbletl.com

Trimble Transport & Logistics, het voormalige Punch Telematix, is een gewaardeerde en bekende leverancier van transportmanagement oplossingen voor grote en kleine bedrijven in de transport en de logistieke sector. De innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen bestaan uit boordcomputers, draadloze communicatiediensten en webgebaseerde back-officeapplicaties. Dankzij de open standaarden en modulaire, schaalbare architectuur zijn de Trimble oplossingen eenvoudig te integreren in de systemen van gebruikers en kunnen ze bovendien meegroeien met de steeds veranderende behoeften van een bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in België. De verkoop- en serviceafdelingen worden ondersteund door kantoren verspreid over Europa.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.