nieuwe gm rassen hebben slechts 3-5 pitten

Pakistan: Meer export door introductie pitloze Kinnow

Pakistaanse experts zien met de introductie van een pitloze variant van de Pakistaanse kinnow (variant op de mandarijn) een kans om de export te verveelvoudigen. Op dit moment zijn de belangrijkste exporteurs van de Pakistaanse kinnows Iran, Rusland, Oekraïne, UAE, Saudi Arabië en Oezbekistan. Toch is Pakistan gemakkelijk de grootste producent volgens Ahmed Jawad. "Jaarlijks produceert het land 2,5 mln. ton kinnows, dat is 95 procent van de wereldwijde oogst."


 
De Europese markt is op dit moment niet geïnteresseerd in de Pakistaanse kinnows doordat de Pakistaanse vrucht erg veel zaden heeft, 20 tot 25 per stuk en doordat de kwaliteit te laag zou zijn. Pakistan heeft hier op ingespeeld door een variant van de kinnows te ontwikkelen door middel van natuurlijke selectie en genetische manipulatie, die per stuk maar 3 tot 5 zaden heeft. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.