Tuinbouw Vlaanderen, dé vakbeurs voor de Vlaamse Tuinder

In 1968 werd voor de eerste keer een tuinbouwvakbeurs georganiseerd in Sint-Katelijne-Waver. De beurs geniet vandaag nog bekendheid als ITV, of Internationale Tuinbouwvakbeurs. De beurs werd in 2004 nieuw leven ingeblazen en werd omgedoopt tot Tuinbouw Vlaanderen. De beurs werd een geweldig succes met 100 standhouders en 7500 bezoekers. Op 12 en 13 november 2011 verwelkomen de Mechelse Veilingen opnieuw de Vlaamse telers en hun toeleveranciers.

Een nieuwe beurs met traditie

Een vakbeurs voor de tuinbouw is niet nieuw in de Mechelse regio. De eerste beurs werd in 1968 georganiseerd en werd in de jaren zeventig een begrip in tuinbouwmiddens. Op de jaarlijkse Tuinbouwdagen konden de tuinders zich op de hoogte houden van het aanbod van de handel en werd ook de mogelijkheid aangereikt om het tuinbouwbedrijf technisch op peil te houden. Ongetwijfeld hebben de Tuinbouwdagen bijgedragen tot de opkomst van de toeleveringsbedrijven in de regio. In de jaren 70 groeide de beurs uit tot een waar familiegebeuren, met optredens, attracties en kinderanimatie. Vanaf 1975 werd de beurs tweejaarlijks georganiseerd en werden de evenementen afgebouwd. Tussen 1995 en 2000 werd de beurs beurtelings georganiseerd door veiling RBT uit Breda, veiling Hoogstraten en de Mechelse Veilingen en kreeg zij de naam “Internationale Tuinbouwdagen”. Ondertussen namen de Mechelse Veilingen de organisatie van de beurs weer volledig autonoom in handen.

Zaken doen primeert

De professionalisering van de beurs zet zich verder door en de beurs is vandaag kort samen te vatten: een plaats om zakelijke contacten te leggen. De beurs is een uitgelezen kans voor ieder toeleveringsbedrijf om het contact met bestaande klanten te onderhouden en het klantenbestand uit te breiden. Voor de Vlaamse tuinder is het een unieke gelegenheid voeling te houden met wat de markt hem te bieden heeft, om op de hoogte te blijven van de innovaties in de sector, om met de leveranciers afspraken te maken voor het nieuwe seizoen en om potentiële leveranciers te ontmoeten. Op 9 000 m² zijn de meest toonaangevende bedrijven uit de voedingstuinbouw terug te vinden.

Toegang

De beurs gaat door op zaterdag 12 november 2011 van 10 uur tot 22 uur en op zondag 13 november 2011 van 10 uur tot 18 uur. De beurs staat open voor vakmensen uit de voedingstuinbouw. De toegangsprijs bedraagt € 10 voor volwassenen. Studenten en scholieren betalen € 5 (op vertoon van studentenkaart) en kinderen –12 jaar genieten gratis toegang.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.