Videoreportage Margôt Hart en Jan de Boer (FresQ)

"Groei bij FresQ zeker niet ten einde"

Tholen - FresQ stond dit jaar met een eigen stand op de Horti Fair. "De Horti Fair is een mooi podium om aan de Nederlandse en internationale telers te laten zien wat de Nederlandse groentesector te bieden heeft. "Daarnaast zijn we een thuisbasis voor onze leden en de nieuwe leden die we per 1 januari verwelkomen", vertelt Margôt Hart in deze videoreportage.Directeur Jan de Boer gaat in deze videoreportage verder in op de komst van de 33 tomatentelers, 6 auberginetelers, 40 paprikatelers en 2 komkommertelers, die eerder aangesloten waren bij Coforta. "Wij geloven in verdere samensmelting van aanbod, maar dat het op zo'n korte termijn zou gebeuren, hadden we niet verwacht. Maar door de APO-discussies van de afgelopen jaren werden er wel wat makkelijker gesprekken gevoerd."

"De structuur van FresQ blijft ongewijzigd en in die structuur werken wij met verkoopdochters. En of er nou dochters bijkomen of afvallen, is niet de kern van de zaak. Het gaat erom hoe wij de markt het beste kunnen bedienen. Daar zijn we op dit moment nog een ei over aan het leggen", vervolgt Jan. "Uitbreiding van ons areaal en aantal telers is mooi, maar de kunst is nu om dit binnen de kaders in te gaan richten om met elkaar het beste rendement voor de telers boven te halen, want dat was het afgelopen jaar een drama en daar moet iets in gebeuren!"Op de vraag of dit het einde is van de groei van FresQ, antwoordt Jan: "Dit is zeker niet het einde. FresQ is pas tien jaar jong. We staan pas aan het begin en er gaat nog heel veel gebeuren. Ik denk dat de sector er aan toe is om naar een verdere concentratie te gaan. Je ziet ook andere positieve ontwikkelingen in de business. En er moet niet één vereniging overblijven - dat moeten er meer zijn - maar niet zoveel als vandaag de dag!"

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.