Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mali: mango-overschot met drogen wegwerken


Gedroogde mango blijkt dé oplossing te zijn voor de landbouwsector in Mali. Jaarlijks kent zij een mangoproductie van circa 200.000 ton mango’s, maar door een gebrek aan goede opslagplaatsen bederft vaak 60.000 à 70.000 ton. 

Van de totale productie consumeert de locale bevolking twee derde deel. Slechts een klein deel van de productie wordt geëxporteerd. Afgelopen jaar was het aantal geëxporteerde mango’s 16.000 ton, goed voor 12 miljoen euro. 

Om meer te kunnen exporteren, blijkt het drogen van mango’s een oplossing te zijn. Het is een hele tijd geleden dat veel exploitanten van de landbouwsector hieraan gedacht hebben, maar amateurs hebben de technologie voor het drogen van de mango’s verder laten ontwikkelen. Zo ook Kéné Yiridenet. Met erg weinig middelen begon zij eind jaren ’90 met het drogen van mango’s, maar onlangs heeft ze, met financiële hulp van het Malineese Programma van Concurrentievermogen en Landbouwdiversiteit, materiaal aangeschaft ter waarde van bijna 9.000€. Deze industriële onderneming produceert nu 160 kg gedroogde mango’s per dag. 

Publicatiedatum: